Gerelateerde onderwerpen:

En nu zelf!

Op onze site kun je leren hoe je meer te weten kunt komen over een kunstwerk wat je mooi, mysterieus, boeiend , of misschien wel oerlelijk of hoogst irritant vindt.

Natuurlijk is het het beste om een kijkje te nemen in het museum waar het werk hangt, want dan alleen krijg je de meest betrouwbare indruk.Om zo’n bezoek voor te bereiden geven we je op de pagina musea links met alle informatie over de topmusea in Nederland en België.

Natuurlijk kun je ook andere sites bekijken. Klik op kunstsites en maak een keuze uit een selectie bijzondere websites, die stuk voor stuk uitblinken in interactiviteit, vormgeving en goede informatie.

Voor de filmliefhebbers hebben we een sectie video en film. Hier vind je een keur aan schitterende films die vaak op verbluffende wijze kunstenaars portretteren.

Als dat nog niet genoeg is kun je altijd nog een kijkje nemen bij boeken. De meeste boeken die je daar aantreft hebben we gebruikt als naslagmateriaal bij het samenstellen van de site. Oudere uitgaven die niet meer verkrijgbaar zijn in de boekhandel vind je vast en zeker in de openbare of de schoolbibliotheek.

Heb je zelf suggesties om de hier genoemde boeken, sites en videotitels aan te vullen, laat het ons dan weten! We breiden de hier aanwezige zaken graag uit met jouw suggesties.

Ten slotte: boeken, websites, films, lessen op school: ze kunnen je een eind op weg helpen om meer te weten te komen over kunstwerken en kunstenaars.
Er is echter maar één manier om een kunstwerk écht te kunnen bekijken, en dat is ‘in real life’ in het museum. Elke stroming in de database heeft daarom links van musea in Nederland, België en Duitsland waar je terecht kunt om het werk van jouw voorkeur te gaan bekijken!
We hopen dat je met de kennis, die je op onze site hebt opgedaan in staat zult zijn meer van kunst te begrijpen en te genieten!