Gerelateerde onderwerpen:

Kunstwebsites

Hier vind je websites over beeldende kunst die uitblinken door vormgeving, interactiviteit en inhoud. Veel plezier met het bekijken ervan!

Voor sommige sites is een snelle verbinding aan te raden!

» Het paleis van Versailles

Lodewijk XIV, ook wel de zonnekoning genoemd, liet dit optrekje voor hem bouwen: een hoogtepunt van Barok architectuur. Maar niet alleen het interieur en exterieur van de gebouwen komen aan de orde, ook schilderijen, meubels en niet te vergeten de beroemde tuinen worden getoond. In het Engels.
http://www.chateauversailles.fr/

» Monet in Giverny

Claude Monet was een der grootste impressionistische kunstenaars. Rondom zijn huis in Giverny liet hij twee tuinen aanleggen die hem inspireerden tot wereldberoemde schilderijenseries zoals de waterlelies. Maak een virtuele wandeling door Monets tuinen en bekijk de locaties die hij geschilderd heeft. In het Engels.
http://www.mbam.qc.ca/visite-vr/anglais/

» De toren van Babel

Een van de mooiste schilderijen van Pieter Breugel de Oude is in Nederlands bezit. Het werk hangt in Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam en was uitgangspunt voor een verrassende website die niet alleen handelt over het werk van Breugel, maar ook over het verhaal uit het Oude Testament, opgravingen, archeologie en nog veel meer. In het Nederlands.
http://babel.kennisnet.nl/flash.html

» Het universum van Jeroen Bosch

Eveneens in Rotterdam een mooie verzameling schilderijen van Jeroen Bosch, vanwege zijn bizarre scheppingen wereldberoemd én nog steeds vol raadsels. Betreed die geheimzinnige laat middeleeuwse wereld van Bosch, bekijk zijn werken en neem deel aan het intrigerende spel op de website. In het Engels.
http://www.boschuniverse.org/

» De Vincent van Gogh galerij

Deze site bevat uitgebreide data-bestanden met echt alle tekeningen, schilderijen, brieven, een fotoalbum, een forum, nieuwtjes, kortom de meest volledige Van Goghsite ter wereld! Een schitterend overzicht van een van de meest geliefde Nederlandse kunstenaars. In het Engels.
http://www.vangoghgallery.com

» Picasso’s officiële website

Als er een man toonaangevend geweest is voor de ontwikkeling van de moderne kunst, dan is het wel Pablo Picasso. Helemaal in Picasso-stijl vormgegeven vind je op deze site allerlei wetenswaardigheden over afkomst, leven, werk en tentoonstellingen van deze veelzijdige kunstenaar. In het Engels.
http://www.picasso.fr/

» Een virtueel bezoek aan de kathedraal van Amiens

In Amiens in Frankrijk staat een van de beroemdste Gotische kathedralen. Als Frankrijk iets te ver uit de buurt is kun je de kerk virtueel bezoeken. Wie alles wil weten over het gebouw, de versiering, het spel van het zonlicht op het beeldhouwwerk en de constructie van het gebouw, mag deze site niet missen. In het Engels.
http://www.learn.columbia.edu/Mcahweb/index-frame.html

» Wat dichter bij huis: de Sint Jan in Den Bosch

Iets kleiner dan de kathedraal van Amiens, maar toch zeker de moeite waard. De Sint Jan is de mooiste Gothische kerk van Nederland, maar moet eigenlijk doorlopend onderhouden en gerestaureerd worden.Alles over de restauratie en de kosten, een virtuele rondleiding en nog veel andere facetten van het gebouw vind je hier! In het Nederlands.
http://www.sint-jan.nl/

» De Eiffeltoren in 3-D!

Wat vind je op de diverse plateau’s van de Eiffeltoren in Parijs? Hoe is het uitzicht vanaf de top? Hoe was de Eiffeltoren verlicht bij de milleniumwissel? Zin in een Eiffeltorenspelletje? Allemaal mogelijkheden op deze schitterende site! In het Engels.
http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/ludique/visite/cult/index_tour.html

» Het Delft van Jan Vermeer

Maak een virtueel tochtje door het Delft van Jan Vermeer. “Gezicht op Delft” is het enig bekende stadsgezicht wat Vermeer ons nagelaten heeft. Om meer te weten te komen over het Delft uit de Gouden Eeuw kun je hier een virtueel tourtje door de oude stad maken, en meteen zien waar Vermeer gestaan heeft toen hij het schilderij maakte. In het Nederlands.
http://www.io.tudelft.nl/id-studiolab/vermeer/

» Jackson Pollock

Meer weten over Jackson Pollock, de meester van het Abstract Expressionisme? Of vind je het allemaal maar geklodder waar niks aan is? Hoe dan ook, alles over zijn leven, zijn schilderijen en zijn manier van werken, compleet met filmpjes van de meester van de Action Painting in actie vind je hier. De Pollock - site is een onderdeel van de website van de National Gallery of Art in Washington en ook daar valt zeer veel te genieten ! In het Engels.
http://www.nga.gov/feature/pollock/pollockhome.html
http://www.nga.gov/

» Francis Bacon

In het Gemeentemuseum in Den Haag is van januari tot mei 2001 een grote overzichtstentoonstelling gehouden van Francis Bacon. Je stopt Bacon niet zo gauw in een bepaalde stijl, maar hij is wél een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Op de site vind je de geëxposeerde werken met een prima toelichting, alles over de inspiratiebronnen van de kunstenaar en een beschrijving van zijn zeer turbulente leven. In het Nederlands.
http://www.bacon.nl/index_site.html